Filmska banka


   
Normalni ljudi

Genre:
Komedija, Drama

Regie:
Oleg Novkovic

Kratak sadrzaj:
Film prati generaciju koja pokusava da pronadje prostor za sebe u Beogradu, u prolece 2000. Okupljaju se u lokalnom kaficu planirajuci razne stvari. Ti planovi odvesce ih u niz komicnih, apsurdnih i nesvakidasnjih situacija.

Producer:
Maksa Catovic, Karl Baumgartner, Komuna, Pandora film, Frankfurt

Scenario:
Srdjan Koljevic, Oleg Novkovic, Srdjan Valjarevic

Musik:
Nikola Pejakovic

Camera:
Miladin Colakovic

Scenografija:
Biljana Sovilj, Dragan Sovilj

Kostimografija:
Nebojsa Lipanovic

Zemlja porekla:
Srbija

Montaza:
Marko Glusac

Tehnika:
Standard, kolor

Premiere:
26.2.2001.Glumci:

Aleksandar Bercek
kao Nikolin teca
Bogdan Diklic
kao asistent 1
Branislav Popovic
kao Krle
Dragan Jovanovic
kao Nikolin ratni drug
Ivan Jevtovic
kao Nikola
Jasmina Rankovic
Ljubinka Klaric
kao Mira
Milena Dravic
kao Tomina tetka
Mirjana Lazarevic
kao Irena
Nebojsa Glogovac
kao Toma
Nikola Djuricko
kao Steva
Nikola Pejakovic
kao asistent 2
Radoslav Milenkovic
kao doktor
Ratko Tankosic
Ruzica Sokic
Slobodan Ninkovic
kao Bane
Tatjana Boskovic
kao Mirina majka
Vladan Dujovic
kao Duja
Zoran Cvijanovic
kao Banetov otac
Iz medija:

Egzistencijalisticka drama u stilu neorealizma   23-08-2000   Danas

Snimanje najnovijeg filma Olega Novkovica "Normalni ljudi" pocelo je u nedelju, u produkciji "Komune", frankfurtske kuce "Pandora film" i televizije Orb iz Berlina. Glavne uloge u filmu tumace Nebojsa Glogovac, Branimir Popovic, Ljubinka Klaric, Slobodan Ninkovic, Vladan Dujovic, Mina Lazarevic, Ivan Jeftovic, Nikola Djuricko i drugi. Direktor fotografije je Miladin Colakovic, scenograf Biljana Sovilj, kostimograf Nebojsa Lipanovic, dok ce muziku za film komponovati Nikola Pejakovic. Film se snima prema scenariju kojeg su potpisali Srdjan Valjarevic, Srdjan Koljevic i reziser Novkovic. Iako nisu hteli mnogo da otkrivaju sadrzinu filma, na jucerasnjoj konferenciji za novinare, uprilicenoj povodom pocetka snimanja, scenarista Koljevic i reziser Novkovic rekli su da je u pitanju egzistencijalisticka drama, zasnovana na pricama iz stvarnog zivota, koje se ticu svih nas.
- Bice to generacijski film, radjen u neorealistickom stilu. Prica je mozaicka. Sudbine sestoro ljudi se preplicu i tvore dramu o ljudima, koji pokusavaju da zive normalno. A njihove price reflektuju trenutak u kome zivimo. - rekao je scenarista Koljevic, pojasnjavajuci sadrzinu filmskog scenarija, koji postoji vec pet godina, a za cije se snimanje, eto, tek sad naslo sredstava. Film se nece baviti politikom i politicarima, a bice obojen specificnim crnim humorom. Oleg Novkovic je rekao da ce to biti "tvrdji" film od njegovog reziserskog prvenca "Kazi zasto me ostavi".
Budzet filma je oko 1.200.000 nemackih maraka. Prema planu, snimanje bi trebalo da traje do sredine oktobra, a premijera se ocekuje pocetkom naredne godine.
D. Jovicevic

Filmska banka podataka je rezultat rada sledecih firmi i organizacija: "Balkan Media GmbH" Mannheim, Germany, " Balkanmedia d.o.o." Beograd, Yugoslavia
Zahvaljujemo se: "Avala Film Beograd", "Delta Video Beograd", "Centar film Beograd", Jugoslovenska Kinoteka, Institut za film Beograd