La banque du film


   
Normalni ljudi

Genre:
La comédie, Le drame

Réalisation:
Oleg Novkovi‘

Le résumé:
Film prati generaciju koja pokusava da pronade prostor za sebe u Beogradu, u prole‘e 2000. Okupljaju se u lokalnom kafi‘u planiraju‘i razne stvari. Ti planovi odves‘e ih u niz komiènih, apsurdnih i nesvakidasnjih situacija.

Le producent:
Maksa ’atovi‘, Karl Baumgartner, Komuna, Pandora film, Frankfurt

Le scénario:
Srdan Koljevi‘, Oleg Novkovi‘, Srdan Valjarevi‘

La musique:
Nikola Pejakovi‘

Camera:
Miladin Èolakovi‘

Le scénographie:
Biljana Sovilj, Dragan Sovilj

Le costumographie:
Nebojsa Lipanovi‘

Le pays de l'origine:
Srbija

Le montage:
Marko Glusac

La technique:
Standard, le color

Premiere:
26.2.2001.Les acteurs:

Aleksandar Berèek
comme Nikolin teèa
Bogdan Dikli‘
comme asistent 1
Branislav Popovi‘
comme Krle
Dragan Jovanovi‘
comme Nikolin ratni drug
Ivan Jevtovi‘
comme Nikola
Jasmina Rankovi‘
Ljubinka Klari‘
comme Mira
Milena Dravi‘
comme Tomina tetka
Mirjana Lazarevi‘
comme Irena
Nebojsa Glogovac
comme Toma
Nikola Durièko
comme Steva
Nikola Pejakovi‘
comme asistent 2
Radoslav Milenkovi‘
comme doktor
Ratko Tankosi‘
Ruzica Soki‘
Slobodan Ninkovi‘
comme Bane
Tatjana Boskovi‘
comme Mirina majka
Vladan Dujovi‘
comme Duja
Zoran Cvijanovi‘
comme Banetov otac
Iz medija:

Egzistencijalisticka drama u stilu neorealizma   23-08-2000   Danas

Snimanje najnovijeg filma Olega Novkovica "Normalni ljudi" pocelo je u nedelju, u produkciji "Komune", frankfurtske kuce "Pandora film" i televizije Orb iz Berlina. Glavne uloge u filmu tumace Nebojsa Glogovac, Branimir Popovic, Ljubinka Klaric, Slobodan Ninkovic, Vladan Dujovic, Mina Lazarevic, Ivan Jeftovic, Nikola Djuricko i drugi. Direktor fotografije je Miladin Colakovic, scenograf Biljana Sovilj, kostimograf Nebojsa Lipanovic, dok ce muziku za film komponovati Nikola Pejakovic. Film se snima prema scenariju kojeg su potpisali Srdjan Valjarevic, Srdjan Koljevic i reziser Novkovic. Iako nisu hteli mnogo da otkrivaju sadrzinu filma, na jucerasnjoj konferenciji za novinare, uprilicenoj povodom pocetka snimanja, scenarista Koljevic i reziser Novkovic rekli su da je u pitanju egzistencijalisticka drama, zasnovana na pricama iz stvarnog zivota, koje se ticu svih nas.
- Bice to generacijski film, radjen u neorealistickom stilu. Prica je mozaicka. Sudbine sestoro ljudi se preplicu i tvore dramu o ljudima, koji pokusavaju da zive normalno. A njihove price reflektuju trenutak u kome zivimo. - rekao je scenarista Koljevic, pojasnjavajuci sadrzinu filmskog scenarija, koji postoji vec pet godina, a za cije se snimanje, eto, tek sad naslo sredstava. Film se nece baviti politikom i politicarima, a bice obojen specificnim crnim humorom. Oleg Novkovic je rekao da ce to biti "tvrdji" film od njegovog reziserskog prvenca "Kazi zasto me ostavi".
Budzet filma je oko 1.200.000 nemackih maraka. Prema planu, snimanje bi trebalo da traje do sredine oktobra, a premijera se ocekuje pocetkom naredne godine.
D. Jovicevic

Le banque des élément du film est la resultat du travail des prochains firmes et organisation: "Balkan Media GmbH" Mannheim, Germany, " Balkanmedia d.o.o." Beograd, Yugoslavia
Nous Vous remercions: "Avala Film Beograd", "Delta Video Beograd", "Centar film Beograd", Jugoslovenska Kinoteka, Institut za film Beograd